חברה והשקפה

צוק איתן, במה להתחזק?

  • ב' אב התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרבנים. רציתי לשאול בבקשה, ימים אלו ימים מאוד קשים על עם ישראל ועל החיילים שלנו . מה עלינו לעשות שיתבטלו הגזרות? תודה

תשובה

שלום וברכה

הלוואי והיה לנו נביא שהיה מתריע בנו ואומר לנו את רצון ה' באופן ברור. משלא זכינו לכך לא ניתן לדעת מה הוא רצון ה' מהכלל אבל מצווה על כל אחד ואחד לפשפש במעשיו ולהתחזק בדבר שיש לו רפיון והוא צריך חיזוק אם בשבת אם בצניעות בתפילה או בברכות כל אחד לפי עניינו וזכותו של כל אחד ואחד תועיל להצלת כל עם ישראל וכמבואר בגמרא תלמוד בבלי מסכת קידושין דף מ עמוד ב

לעולם יראה אדם עצמו כאילו חציו חייב וחציו זכאי, עשה מצוה אחת - אשריו שהכריע עצמו לכף זכות, עבר עבירה אחת - אוי לו שהכריע את עצמו לכף חובה, שנאמר: +קהלת ט+ וחוטא אחד יאבד טובה הרבה, בשביל חטא יחידי שחטא - אובד ממנו טובות הרבה. ר' אלעזר בר' שמעון אומר: לפי שהעולם נידון אחר רובו והיחיד נידון אחר רובו, עשה מצוה אחת - אשריו שהכריע את עצמו ואת כל העולם לכף זכות, עבר עבירה אחת - אוי לו שהכריע את עצמו ואת כל העולם לכף חובה, שנאמר: וחוטא אחד כו', בשביל חטא יחידי שעשה זה - אבד ממנו ומכל העולם טובה הרבה.