שאל את הרב - כללי

שאלה בנוגע לסיאנס

  • ב' אב התשע"ד

שאלה

מה הדעה על הסרטון הזה? http://www.youtube.com/watch?v=l6J5rCzqy_A תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואל,

אחרי שהשקפתי בסרטון, לדעתי אין ההוכחות שלהם החלטיות.

ככל הנראה מן עדות של אנשים שחיוו את זה, כן קיים תופעה מציאותי כזו (וישנו גם כלל ידוע לעוסקים בענינים אלו, שהנפשות יכולים  לשקר בתשובתם, ועל כן אין ראיה מן הנסיונות העשויות כהוכחות).

ומה שלא יהיה, אין ענין הסיאנס הוכחה בשבילינו כיהודים אודות השארת הנפש. אלא ענין השארת הנפש הוא דבר ברור ומיסודות האמונה בתורה, וכמו שכתב הרמב"ם "הטובה הצפונה לצדיקים, היא חיי העולם הבא; והם החיים שאין עימהן מוות, והטובה שאין עימה רעה...ולא קראוהו העולם הבא, אלא מפני שאותן החיים באין לו לאדם אחר חיי העולם הזה, שאנו קיימין בו בגוף ונפש, וזה הוא הנמצא לכל אדם בראשונה." (הלכות תשובה פרק ח הלכה א והלכה יד).

בברכה,

צוות הידברות