חגים ומועדי השנה

כיבוס בתשעת הימים

  • ב' אב התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, כיוון שבימי בין המצרים ועד לתשעה באב, חל איסור כביסה, האם זה כולל פריטים שעתידים להיתרם במסגרת גמ"ח (בעוד כחודש)? כוונתי לתיקים, נעליים ובין היתר גם בגדים - שמגיעים לידינו לעיתים תכופות ואינם ראויים להימסר כמות שהם, ולכן אנו בס"ד מכבסים. האם לדחות זאת או שזה בגדר המותר? אודה לתגובתך, כתמיד.

תשובה

שלום רב,

גם באופן זה קיים איסור כיבוס בתשעת הימים.

מקורות: יעויין שלחן ערוך (סימן תקנא סעיף ג), ומשנה ברורה (ס"ק כא, ומב).

בברכה,

הלל מאירס