צום ט באב

  • ה' אב התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, ברצוני לדעת, אני צפויה לכל הנראה ביום חמישי הקרוב לעבור ניתוח קיצור קיבה (שרוול). עם זאת, איני יודעת אם זה נכון מבחינתי לצום בט' באב מאחר ואני כעת בדיאטה דלת פחמימות מאוד קשה ועם הניתוח העתידי גם אני פוחדת שגופי יהיה מאוד חלש. האם כדאי לצום בכל זאת?

תשובה

שלום וברכה

לאחר הניתוח בעז"ה תרגישי טוב יותר וכפי שמעידים כל מי שעבר את הניתוח. אין צריכים לאכול ואין כל קשר בין צום תשעה באב לבין הניתוח שלאחריו, לא תרגישי חלילה רע לאחר הניתוח כתוצאה מהצום.

תתייעצי עם הרופא שלך, אם הרופא אומר שאין לך כל בעיה לצום, את יכוהל לצום ללא כל בעיה.