שאל את הרב - כללי

קיומם של בני ימא ביהדות

  • י"ג אב התשע"ד

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב. לי ולאמי ישנה מחלוקת קטנה ואנו זקוקות לתשובה ממבינים בדבר. אחרי מספר סרטונים שראיתי באינטרנט הטוענים בקיומן של בתולות ים, החלטנו לפנות ליהדות ולחפש הוכחות. גילינו שבספר בראשית בסיפור בריאת העולם, מסופר במפורש על בריאת בתולות ים [="נפש החיה" לפי האינטרנט] ואף בספר ויקרא, כאשר ניתנות ההוראות לגבי כשרות, נאמר שהנ"ל לא כשר. כל אלו לא מספיקים לי, כי לעיתים ישנן כמה פרשנויות ואף אחד לא מבטיח לי ש"נפש החיה" הינן באמת בתולות ים. אז לפי היהדות, האם באמת קיימים בני ימא? גם כיום? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הצדק איתך שאין זה הפירוש הפשוט ואין מקור ברור בתנ"ך לעניין זה.

ראי עוד https://hidabroot.co.il/CommunityDetail.asp?FaqID=16389