פגם הברית ופיקוח נפש

  • י"ח אב התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני שולח לך הודעות בערב אבל כנראה שאתה לא מקבל. אין לי אפשרות ללכת לרטורנו כי זה מוסד סגור. אני עובד ובנוסף אשתי נכה ולכן אני נצרך בבית יש לנו ילד בן 4.5. התחלתי טיפול בארגון שנקרא סקסוהלוסיטים אנונימיים. מדובר בטיפול שנקרא תכנית 12 הצעדים. גם ברטורנו מתעסקים עם התכנית הנ"ל. ההתמכרות שלי מתבטאת באוננות כפייתית מגיל 4 וצפייה בסרטים אירוטים. החשש שלי הוא שאם אני לא אצליח להחלים אני אידרדר יותר ובמקרה הטוב אני אסיים בכלא. אני מחזיק נייד כשר, אינטרנט אתרוג, במשרד שלי אין אינטרנט, בבית אין עיתונים או טלויזיה. בקיצור אני עושה את כל ההשתדלות להתרחק מסכנות. כיום אני נופל באוננות תוך כדי פנטזיה. עבורי נפילה אחת גוררת עוד עשרות נפילות עד שאני שוב עולה על דרך חדשה. זה כרוך בהמון דיכאון וייאוש. עבורי נפילה זה ספק פיקוח נפש.בשבתות עיקר הקושי כי אין אפשרות להתקשר ואין לי שכנים שאני יכול לחלוק אתם את חוסר האונים שלי. שיחת טלפון אחת בשינוי כמובן תוכל מאוד לעזור לי. ב - 7 השעות הראשונות של השבת אני יכול להתקשר לחבר שגר בארה"ב שאצלו עדיין לא נכנסה השבת. אתם חייבים להבין כי עבור מכור כמוני לאוננות יש השלכות רציניות ביותר. ההתמכרות פגעה בי בכל תחומי החיים: שלום בית,פרנסה,לימודים. אני לפני גירושין. אני ואשתי ניסינו הכל - הלכנו ליועץ מהרשימה ששלחתם לנו גם הרב שלי אומר שחייבים להיפרד. אני פוחד שאחרי הגירושין אני אידרדר יותר. עבורי אוננות זה ספק פיקוח נפש. אני מקווה שההודעה תגיע אליך הפעם.

תשובה

שלום וברכה

כאשר תרגיש שאתה מגיע למצב של ספק פיקוח נפש, תוכל להתקשר לחבר בשבת. ההחלטה אם מדובר בפיקוח נפש או בספק פיקוח נפש, תהיה שלך לפי הרגשתך ולב יודע מרת נפשו!!!

ה' יעזור שתזכה להינצל מכל רע ותזכה להבריא לגמרי ולשמור הברית והשבת ללא קושי.