שאל את הרב - כללי

מהי המשמעות של המילה יהודי?

  • י"ט אב התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, האם המילה "יהודי" שאנו משתמשים בה כיום מקורה משבט יהודה? אם כן, כל היהדות שלנו כיום לא תקפה לגבי מי שמשבט אחר? אם לא, מניין באה המילה יהודי?

תשובה

שלום וברכה,

השם יהודי הוא כמבואר בגמרא משני סיבות:

א. שכל מי שכופר בעבודה זרה ומודה במציאות הבורא - נקרא יהודי.

ב. על שם שבט יהודה, שהיו מלכים ועל שמם נקראים כל בני ישראל יהודים תחת שלטון בני דוד המלך משבט יהודה.