האם מותר לגלוש על האינטרנט של השכנים?

  • כ"ב אב התשע"ד

שאלה

גלישה על הרשת של השכנים הרב הלל כתב שאסורה. רציתי לשאול מדוע אין זה נחשב כדבר שאדם מפקיר כעין זוטו של ים כאשר אין קוד? תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

יפה שאלת. אולם דעת הרב אלישיב זצ"ל, שכל ההיתר בזוטו של ים, הוא דווקא בדבר שהבעלים לא יכולים להשתמש, אך אם הבעלים יכולים להשתמש באותו דבר, אז גם אם אין להם את היכולת למנוע מאחרים את השימוש, אין זה הופך להפקר (ראה בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו והלאה). ואמנם כאן יש להם את היכולת למנוע את השימוש על ידי קוד, מכל מקום לא כל אחד יודע איך לעשות את הקוד בעצמו, ולא כל אחד טורח להזמין טכנאי בגלל כמה אינשי דלא מעלי, כך שאי אפשר להוכיח על ויתור מאי התקנת קוד.

בברכה,

הלל מאירס