זוגיות

האם מותר להזכיר לבעל שלא התפלל?

  • כ"ד אב התשע"ד

שאלה

אם קרה וח"ו בעלי פספס תפילה במניין, מה שהוא תמיד עושה ב"ה, והוא תכנן להתפלל יחיד, בלילה הלכתי לישון לפניו, ורציתי להזכיר לו שלא ישכח להתפלל... אבל אני חושבת שזה עלול לפגוע בכבודו, האם אתחייב בזה משמיים אם לא הזכרתי לו , והתברר ששכח? בכלל, מה דעת תורה בעניין זה, של כבוד הבעל בקיום מצוות? תזכו למצוות.

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעיה להזכיר בדרך כבוד. אין בזה פגיעה כלל.

כל השאלה מתחילה כאשר הבעל לא רוצה לקיים מצוות והאישה רוצה לשכנעו וכו', אז יש להתייעץ עד כמה יש לשכנעו וכו'. אולם כאן שהבעל ירא שמיים, אין כל בעיה כלל.

אולם כעת שלא הזכרת אין עלייך עוון ואף הוא אינו מזיד אלא שוכח.