מבקשת עצה איך להימנע מלראות סדרות וסרטים

  • כ"ה אב התשע"ד

שאלה

ערב טוב! אני בחורה בת 17 מבית דתי, אני שומעת את כל השיעורים בהידברות ומתחזקת אבל יש לי בעיה ממש גדולה והיא ראיית מראות אסורים.. אני אוהבת לראות סרטים וסדרות ולפעמים יש שם דברים לא יפים אני יודעת שזה מטמא את העיניים ואני רוצה להתגבר על זה אבל פשוט קשה לי אפשר עצה איך להימנע מזה?

תשובה

שלום וברכה

מאחר וחובה לגלוש באינטרנט מסונן כראוי, אוטומטית תינצלי מכל דבר רע.

רוב הסידרות כמדומני יש דברים דברים רבים לא ראויים ועל כן אי אפשר לצפות בהם כלל מלבד סידרה הידועה לך כנקיה לגמרי. אינני בקי בהם ובשמותיהם, אולם את בוודאי יודעת אם יש איזה סידרה ראויה לבת ישראל כשרה.

את הסרטים יש לברר מראש איזה סרט מתאים לך כבת ישראל כשרה ואיזה לא כשר, יש להגביל את עצמך בזמן וכמות הסרטים שאת רואה ולבעז"ה אם תשלטי בעצמך בכמות הסרטים ובזמן המוקדש לסרים תוכלי להתרגל לראות רק סרטים שאת בטוחה בכשרותם

אם את חלילה במצב של התמכרות לסרטים, אציע להיעזר ב http://www.gye.org.il/

בהצלחה רבה אשמח לסייע עוד,