יש היתר הלכתי לנסוע לחו"ל?

  • כ"ה אב התשע"ד

שאלה

באחת הפעמים פניתי אליכם בשאלה בנושא טיולים בחו"ל, זאת בעקבות רצונה של בתי לטייל שם. השבתם לי שאין היתר הלכתי לכך, אלא לסיבות מיוחדות והן ידועות.

כאן עולה השאלה שבתי העלתה: אם כן, מדוע בעלונים חרדים ובאתרים דתיים לא מפסיקים לעודד יציאה זו במבצעים ואטרקציות שונות - כולל אתר הידברות?

תשובה

שלום וברכה

כל שיש צורך בדבר מותר. כאשר נוסעים לקברי צדיקים אין איסור.

כמו כן אדם שמרגיש שצריך נופש לבריאות נפשו והוא לא יכול להשיג את הרוגע בארץ, מותר לצאת לנופש.

כמו כן אם יש בנפש הרצאות יהדות הרי זה כיציאה לצורך לימוד התורה שמותר.

ולכן אם ביתך רוצה לצאת יש לה לשלב נופש של יהדות או עליה לקברי צדיקים וכך תוכל לנסוע ללא חשש.

בברכה,

בנימי שמואלי