קמתי מהשינה לפני חצות הלילה, האם עליי ליטול ידיים?

  • כ"ז אב התשע"ד

שאלה

אמרו לי שאם ישנתי וקמתי למשל ב-10 בלילה ונטלתי ידיים וחזרתי לישון עד הבוקר אז בבוקר אני לא צריכה ליטול שוב אבל מדוע? אם חזרתי לישון אז הנשמה שוב יצאה אז איך זה שלא נתפסה טומאה שוב? ידוע גם שלפני חצות בעיקר יש מזיקים ואז הטומאה נתפסת אבל אם קמתי ב-10 שתיתי וחזרתי לישון זה עדיין לפני חצות אז איך לא נתפסה שוב טומאה?

תודה מראש!!!

תשובה

שלום רב,

אם את קמה מהשינה לפני חצות הלילה, יש לך ליטול ידיים בלא ברכה. ואם בדעתך לחזור ולישון מיד, את לא צריכה ליטול ידיים (הלכה ברורה חלק א' עמוד פו).

ואם את קמה לפני חצות הלילה, ואין בדעתך לחזור ולישון מיד, יש לך ליטול ידיים בלא ברכה, ואחרי שתקומי בבוקר תטלי ידיים עם ברכה.

בברכה,

הלל מאירס