שימוש באינטרנט

  • כ"ז אב התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב..קראתי את התשובה לשאלה הזאת: https://www.hidabroot.org/he/question/44749 ..לא הבנתי מה זאת אומרת שאין להחזיק אינטרנט בבית אם לא לצורך 'פרנסה'.. הרי יש רק מעט אנשים שבאמת צריכים את האינטרנט לצורך פרנסה ולא בשביל כל מיני דברים אחרים. האם זה אומר שאסור לי אפילו לגלוש להנאתי גם באתר הזה: אתר הדברות שהוא אתר כל כך נפלא וטוב ולהשתמש בכל השירותים שמציע האינטרנט?! וברור לי שכל מי שרוצה לשמור על עצמו חייב לקחת שירותי סינון. הדבר הראשון שעשיתי כשהתחלתי להתחזק זה להיגמל לגמרי מאתרי תועבה.. בזכות לימוד התורה, קריאת שמע שעל המיטה והרבה סייעתא דשמיא ברוך השם הצלחתי ואני לא נכנס יותר לאתרים אסורים.. אבל תסכים איתי כבוד הרב שאסור לי לסמוך על ההצלחה הזאת אלא להשתמש בשירותי סינון..

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך את דבריך.

אכתוב את הדברים שוב.

א. אסור להחזיק אינטרנט לא מסונן בשום מצב.

ב. גם אינטנרט מסונן לא חסין מדברים אסורים ועל כן יש להחזיק רק לצורך פרנסה.

ג. מי שלומד תורה דרך האינטרנט יכול להחזיק אינטרנט מסונן לצורך זה ויזהר מאוד שהסינון יהיה קפדני כראוי.