מתי מברכים על הציצית

  • א' אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לפי מנהג האשכנזים נהוג ללבוש ציצית עם ברכה, ולא לכוון כשמברכים על הטלית הגדול לפטור גם את הציצית לפי מנהג הספרדים, מתי צריך לברך וללבוש את הציצית לפני ברכות התורה או אחריהם? תודה, טל

תשובה

שלום וברכה

גם האשכנזים נהוג לברך על הטלית הגדול לולפטור את הטלית הקטן.

את הציצית יש ללבוש  לפני ברכות התורה. מי שאינו הולך בטלית גדול, יברך על הציצית מיד בלבישה ובלבד שכבר נטל את ידיו.

בברכה