אמונה

הנפטר בא בחלום לבקש עזרה

  • א' אלול התשע"ד

שאלה

שלום רב, קרוב משפחה חלם כי סבא שלי ז"ל הגיע אליו בחלום ואמר לו שהוא זקוק לעזרה מצאצאיו. סבא אמר שהוא אמור לעבור למקום אחר ושהוא מקווה ששם יהיה לו טוב יותר. גם דודתי- בתו של סבי- חלמה שלוש פעמים לאחרונה כי סבי בוכה על ברכיה. שאלתי היא האם יש משמעות לחלמות? מהי המשמעות? כיצד אוכל להסביר את המשמעות לצאצאי הנפטר שרובם אינם שומרי תורה ומצוות. ולבסוף, האם יש משהו שאנו באופן אישי יכול לעשות שיעזור לנפטר גם אם שאר משפחתי לא תעשה. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

המשמעות ברורה לגמרי, הסבא צריך את עזרת הנכדים בעולם הבא.

יש לדעת שהאדם יכול לעשות מצוות רק בעולם הזה כאשר הוא בתוך הגוף ולא בעולם הבא. ברגע שהאדם נפטר ויצא מתוך הגוף הוא הגיע לעולם השכר ולא יכול להוסיף מאומה. רק יוצאי חלציו יכולים לעשות דברים לעילוי נשמתו ולתת לו תוספת של מצוות בגן עדן.

כמו כן יש לדעת שמעשי יוצאי חלציו כאשר אינם ראויים, נזקפים לחובת הסבא והם גורמים לאדם לרדת ממדרגתו ואף להיענש על מעשיהם הלא טובים של יוצאי חלציו. על כן הסבא בא לבקש מנכדיו שיעזור לו בשני עניינים אלו גם להרבות במצוות בעשה טבו וגם להתרחק מחטאים בסור מרע, כך יוכל להגיע למקומות המיועד בגן עדן ולהתעלות מעלה מעלה.

אציע לספר לנכדים את החלום ואת הפירוש לחלום וכן להראות להם את הסרט הבא http://www.sodot.tv/site/ProDetile.asp?CategoryID=1&SubID=4&id=33 כך הם יבינו את הדברים היטיב.

כמו כן השתדל ללמוד כל יום לעילוי נשמתו ולהפריש צדקה עבודו ולהתחזק בדבר מסויים לזכותו.

ה' הטוב יחוס על נשמת סבך ויסתירהו בסתר כנפיו לעולמים ינוח בשלום על משכבו ונאמר אמן.