שבת

השגחת מתאבדים בשבת

  • ב' אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב !!! לפני כמה חודשים התגייסתי לשב״ס ליחידה שלא עובדת בחגים ושבתות אני כרגע בקורס ושולחים אותנו להשגיח על אסירים ועצורים שמאיים לשים כץ לחייהם מה שניקרא מגן נפש רציתי לדעת האם זה בגדר של פיקוח נפש והאם באמת מותר לי לעשות זאת חשוב לציין שהתפקיד שלי הוא רק להשגיח ולא לעשות כלום מעבר לזה

תשובה

שלום וברכה

א. מאחר ואתה לא עושה כלום, אין כאן חילול שבת ואם כך אין נפקא מינה אם זה חשוב כפיקוח נפש או לא.

בכל מקרה שמירת אדם העלול להתאבד שלא יתאבד, מוגדר אכן כפיקוח נפש וכמבואר בספרי האחרונים ומותר בעת הצורך לחלל שבת כדי למנוע מהם את ההתאבדות.