שאל את הרב - כללי

חלום על הריון

שאלות בנושא יהדות, חלומות והריון

  • ג' אלול התשע"ד

שאלה

שלום, אתמול היה לי חלום מאוד מוזר שקשה לי לשכוח. במיוחד כשהיה לי כבר בעבר חלום דומה. בחלום אני בהריון, חודש חמישי וזה הריון ראשון שלי ובחלום יש לי בחילות וכל הסימפטומים להריון וכולם יודעים שאני בהריון אבל משהו מאוד מוזר קורה לי בגוף., אני יודעת שאני בהריון, אני יכולה להרגיש את העובר ואת הדפיקות לב שלו אבל הבטן לא גודלת ,הבטן נשארת שטוחה כמו שהיא ואני שמחה בחלום אבל גם מאוד מוטרדת ומבולבלת. בעבר חלמתי שישבתי על ספסל מחזיקה תינוקת יפהפייה ,אני זוכרת כל פרט קטן בתינוקת הזאת. ישבתי איתה ועם הבחור שאני אוהבת, בחלום כבר היינו נשואים (ובמציאות אנחנו כבר לא בקשר ) מצטערת על האורך אבל החלום הזה מאוד מטריד אותי.. אשמח אם תוכל לומר לי מה מסמל חלום על הריון או תינוקות? תודה מקרב לב, יפה.

תשובה

שלום וברכה

חלום על הריון מרמז בדרך כלל על התעלות מסויימת רוחנית או גשמית, שתבוא בקרוב או מאוחר יותר.

בברכה,

בנימין שמואלי

המקסימום שיש בידנו לעשות בכדי שהחלום יתגשם הוא ללכת לבית הכנסת בתפילת שחרית, ובעת שהכהנים נושאים את כפיהם בברכת הכהנים תאמר את התפילה הזאת בכוונה: "רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אלוקיי ואלוקי אבותיי שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן".

רוצים לדעת עוד על חלומות?

הרב זמיר כהן - האם ניתן לצפות עתידות באמצעות חלום? כיצד ניתן להבחין בין חלום אמיתי לחלום שווא? צפו

איך מזהים חלום אמיתי? האם החלומות שלנו חורצים גורלות, ואולי שווא ידברו? למי הולכים כדי לפתור חלומות? הרב יצחק בצרי עם כל התשובות. צפו

הרב בועז שלום - כיצד פותרים חלומות? צפו

הרב מנשה בן פורת - סוד החלומות על פי היהדות. צפו

האם לחלומות יש משמעות אמיתית ומעשית? האם אפשר לפסוק הלכה על פי חלום? ומה עושים עם חלומות רעים?  הרב ישראל מנשה משיב. צפו