שאל את הרב - כללי

שאלה בנושא אמונה

  • ג' אלול התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום , בתקופה האחרונה אני מתחזק מאוד בדת ועובר תהליך של חזרה בתשובה . התחלתי כחלק מהתהליך לקרוא את הספר בגן האמונה . ועלתה לי השאלה הבאה : כתוב שכל שקורה לנו גם הדברים הרעים הם מן הקדוש ברוך הוא כדי לכפר על חטאינו וגם המוות הוא אחריי שתיקנו את כל מה שהיה לנו לתקן כלומר גם אם אדם נפטר צעיר סימן שזה טוב . אבל אז מנגד יש את עניין אריכות הימים . כיצד זה מסתדר יחד ? הלא אני צריך למות מוקדם כי זה אומר שסיימתי לכפר חטאי ?

תשובה

שלום וברכה

לא תמיד כל הנפטר בגיל צעיר השלים לתרקן את חטאיו. אם אמת הדבר הרי לא היה כלל גיהנום. הכוונה היא שיש מקרים שהאדם נפטר בגיל צעיר אם זכה לתקן הכל. לפעמים הפטירה בגיל מוקדם מגיעה ככפרה על חלק מהחטאים ועדיין האדם לא זוכה לתיקון מוחלט במיתתו.