חברה והשקפה

איך תהיה הסליחה מוחלטת

  • ג' אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול בנוגע להקפדה של יתומה יצאתי עם מישהו כמה חודשים והמישהו הזה גרם לי המון צער וכאב לב אני יתומה מאם ואני מאוד מאוד מפחדת שאני מקפידה עליו כיון שאני באמת סולחת לו מכל הלב ותמיד מתפללת לה׳ ומבקשת ממנו שיסלח לו על הרע שעשה לי כי הוא היה ילד קטן ושהוא באמת לא אדם רע ולא תכננן לפגוע בי אבל העניין הוא שאני לא מצליחה לשחרר ממנו וכל הזמן אני חושבת על כל הרע שהוא עשה לי ובגלל זה אני מפחדת כל כך שאני מקפידה עליו כי אני יודעת שהקפדה זה דבר מאוד מסוכן שיכול לגרום אפילו למוות וגם הבנתי שהוא נמצא כרגע במצב לא טוב בכלל בחיים ושום דבר לא מסתדר לו והוא חושב שזה בגלל שאני מקפידה עליו והוא גם יודע שאני יתומה מאם ושההקפדה של יתום היא מאוד מסוכנת והאמת שהוא גם לא בא לבקש ממני סליחה שזה עוד יותר מסוכן כך מה עושים באמת במצב כזה מסובך שאני באמת רוצה לסלוח לו מכל הלב אבל לא מצליחה להפסיק לחשוב על הרע שהוא עשה לי ?יש איזה משהו מהקבלה או מהתורה שאפשר לעשות בשביל באמת שאני ישתחרר מהבן אדם הזה ולא יחשוב ולא יקפיד עליו ? וגם רציתי לשאול האם זה נכון שאם בן אדם מקפיד על מישהו אז שתיהים נפגעים מההקפדה גם המקפיד וגם זה שמקפידים עליו ולמה זה כך ?

תשובה

שלום וברכה

תנסי להתבונן באמונה שלימה שלאמיתו של דבר הצער שנגרם לך היה באמת משמיים, בורא עולם כבר גזר על כך שתהיה לך מנת צער ומאיתו זה בא לטובתך לחזקך או לכפר על כל מיני דברים לא טובים או מכל סיבה אחרת. הנער הזה היה רק סיבה מאת ה' להשלים לך את מנת הייסורים ואף שהדבר היה בבחירתו הרעה, מ"מ אין עצם הצער קשור להחלטתו לפגוע בך אלא כי כך גזר הבורא ית'. כאשר הדברים יהיו ברורים בעינייך, תוכלי למחול לו באמת בלב שלם ונקי ולא לזכור יותר את מעשיו.

בהצלחה,