שאל את הרב - כללי

קשר עם קרובים אחרי חזרה בתשובה

  • ד' אלול התשע"ד

שאלה

שלום, אני חוזרת בתשובה כשנתיים, יש לי בן דוד הומו שלפני שחזרתי בתשובה ההיתי איתו יותר בקשר. אני לא יודעת איך להתנהג איתו מאז. יש לי 2 דוגמות: 1.הוא כהן - אבל הוא החליט ללמוד רפואה וכיום מתמחה.. זה עלה לפני כמה זמן..שלכהנים אסור להיות רופאים. אבל ראיתי שהוא לא רוצה לקבל ביקורת אז לא הוספתי. אני לא יודעת אם עשיתי נכון. 2. יש לו רכב שהוא העביר לבעלותי כמתנה כי הוא נסע חזרה לביתו בארה"ב לזמן ארוך. הרכב די טרנטה, אבל בכל זאת טוב. לא ידעתי אם לקבל את הרכב או לא כי חששתי שמא יום אחד הוא ישמע ממני את עמדת התורה כלפי הומואים, ולא ירצה להיות בקשר איתי ויתחרט על שהוא נתן לי את הרכב... אני לא יודעת איך להתנהג איתו ולכן עדיף לי להתנתק. מצד שני אין לו זיקה גדולה כיום ליהדות, הוא לא חוגג חגים וכאלה, וייתכן שאם אשמור איתו על קשר אצליח לקרב אותו, הבעיה היא שאני לא יודעת אם לפתוח איתו את הדברים, זה נראה לי יזיק כמו כן, יש לי בן דוד אחר, שנשוי לגויה, ולכן התרחקתי גם ממנו. הוא מתעניין ביהדות. בעבר, כשהיה נער, למד בישיבה מודרנית אבל אמר שהוא סבל בה.. על כל פנים אני חרדה מהיום שבו אני אתחתן ולא יודעת אם להזמין את זוגתו הגוייה.

תשובה

שלום וברכה

1. נהגת נכון.

2. אין לך לחשוש. הוא כבר לא יכול להתחרט אפילו אם הוא ירצה להתחרט.

אינני רואה סיבה להתנתק ממנו לגמרי.

בעניין הבן דוד שנשוי לגוי, אין להזמינו יחד עם זוגתו הגויה בשום אופן.