שמיטה

שנת שמיטה

  • ז' אלול התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. אמא שלי שתחיה בת 74 ולא מוותרת לפעמים לצאת לקניות בעצמה. וקשה מבחינת השפה ללמד אותה איך לבדוק מוצרים שלא יהיו משנת שמיטה או היתר מכירה. האם יש עצה איך לבדוק זאת שלא ניכשל בכך? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

תלוי באיזה איזור אתם גרים. אם אתם גרים באיזורים בהם ישנם שכונות חרדיות אפשר להתרגל לקנות בחנויות העומדות תחת השגחה קבועה, ושם אין צורך לבדוק כל מוצר.

אבל בשווקים מזדמנים קשה לקנות מבלי להיכשל בתוצרת אסורה. אלא אם כן מבררים לגבי כל מוצר ומוצר שיסודו מתוצרת הארץ מפרי העץ והאדמה. ולכן אם מדובר על איזורים בהם אין תוצרת בהשגחה חרדית יש להקפיד לכל הפחות שתהיה באחת מן ההשגחות היותר מקילות אבל לקנות ללא השגחה כלל אינו ראוי ומותר לאנשים שומר מסורת ישראל.

בהצלחה - מנשה ישראל