שאל את הרב - כללי

גידול מיוחד

  • ט"ו אלול התשע"ד

שאלה

מה ההבדל בין גידול מיוחד בירקות לגידול רגיל?

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי שהבנתי, בגידול מיוחד של ירקות, נעשה השתדלות וזהירות יתירה למנוע כל חשש של התדבקות או התפתחות תולעים או פרעושים בירקות .

מתוך ההידורים והזהירות שנעשים, כלול: גידול הירקות בחממות דוקא; הירק גודל בתוך שקית שמכוסה בה; בכניסה לחממה ישנה ב' דלתות שכאשר האחד פתוח השני סגור. וזה הכל בכדי למנוע מה שיותר את כניסת החרקים למקום גידול הירקות.

והנסיון מוכיח, שאם כי אין הדבר מאה אחוז לחלוטין, אבל אחוזי אפשרות של הימצאות התולעים בירקות אלו יורד באופן משמעותי, עד שעל פי הלכה אפשר לסמוך על החזקה שאין באותם ירקות נגיעה של תולעים, ואינן צריכות אלא בדיקה קלה בעין לפי ההשתמשות בהן.

בברכה,

רב נחום