שאל את הרב - כללי

משמעות האות י' בהבדל בן המילה נשמה לנשימה

  • ט"ו אלול התשע"ד

שאלה

שלום! רציתי לשאול מה עניינה של האות י' שגורמת להבדל במהות המילים בין המילה נשמה למילה נשימה?

תשובה

לכבוד השואל,

כפי שהבנתי מה שכתוב בספרים הקדושים, האות יו"ד מרמזת על מדריגה עליונה שלמעלה מעולם הזה.

הנשמה שלנו נמצאת בעולם הזה; וכאשר ניתוסף בה יו"ד מראה על יניקתו מן השורש שלה שלמעלה מן העולם הזה - וזהו פעולת ה"נשימה",  המראה על התקשרותו של הגוף (והנשמה שבתוכו) לשורשה שלמעלה מן העולם הזה, על ידי מה שסופג לתוכה ה"אויר" בגשמיות.

כי "אויר" הוא "אור" עם אות יו"ד. והוא רמז לרוחניות שאנו סופגים ומתקשרים אליו בעולם הזה. כי האור הוא דבר הגשמי הכי רוחני - לכן הוא דוגמא גשמית למציאות הרוחנית. וכאשר מוסיפים האות יו"ד ל"אור", הוא מראה על התקשרות הרוחניות שבעולם הזה לשורשו הרוחני שלמעלה מן עולם הזה - וזהו "אויר".

וכאשר אנו "נושמים" את האויר", זה מראה שאנחנו בעצם עושים פעולה לקשר את הנשמה שנמצאת בגופינו - לשורשו הרוחני, לשורשו של כל האור, וזהו ע"י הפעולה שאנו שואבים לתוך פנימיות גופינו את ה"אויר".

בברכה,

רב נחום