נשים

תחושות לא טובות! איך להתמודד??

  • ט"ז אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה קצת מוזרה או יותר נכון בעיה שמפריעה לי מאוד. לפני יומיים הייתי בחתונה של חברה ולאירוע הגיעה מישהי שלמדה איתי בתיכון, (שכבה מעלי), לא היה לי שום קשר איתה אפילו לא אמרתי לה שלום וכו'.. נוצרה ביננו ידידות בעקבות משהו שולי משותף לשנינו. אני ממש לא החשבתי אותה בין חברותי הטובות או משהו כזה אלא, כעוד מישהי נחמדה ותו לא. בסוף החתונה דברנו ו היא רמזה לי ש'הלילה שלה' עוד ארוך ואם אני רוצה לצאת איתה לשתות קפה או משהו בסגנון. הדבר ממש ממש לא מצא חן בעיני כיון שהשעה היתה מאוחרת- 12:30 בלילה! אמרתי שלא מתאים לי. בדרך חזרה דברנו המון ותוך כדי דיבור היא הציעה לי לבוא לבית שלה להמשיך לדבר שם. אמרתי לה שמאוחר לי. היא אמרה שלא להרבה זמן וגם, היא 'תקפיץ' אותי ברכב הביתה. הסכמתי מתוך חשש כל שהוא. דברנו המון והשעה התאחרה וכל השיחה הרגשתי שהיא רוצה משהו, הרגשתי לא בנוח, הרגשתי תחושה מוזרה. אנחנו בחורות דתיות! ומה היא רוצה ממני?!?! מה עובר עליה?! אנחנו גדולות כבר, 21 ו22?! בהמשך השיחה השחילה כל מיני דבורים לא נעימים אבל שיכולים להשתמע לשתי פנים לא מיהרתי לחשוב עליה לא טוב, אלא להיפך. עד שהיא פשוט שאלה אם לא איכפת לי שהיא תוריד את החזיה(!) אני הייתי בהלם ובאלם!! למחרת היא שלחה לי הודעה שפשוט החשידה אותי. אני לא יודעת איך להסביר את זה אבל אני מרגישה שניהייתי עצובה ולא מצליחה לשמוח מדברים משמחים שקרו לי ביומיים האלה. יש לי כאבי בטן ותחושות מוזרות. מה אני אמורה לעשות???:(( אני מרגישה שזה באמת רציני מכל ההודעות שלה (היא שלחה לי היום כמה הודעות עם מחמאות!) אני בטוחה שיש לה 'שריטה'! אבל אני לא יכולה עם ההרגשה הפנימית הזאת!!! אני פשוט נהייתי עצובה מבפנים. אני משתגעת. אני מנסה לא לחשוב על זה אבל אני מרגישה את זה:( אני לא רוצה לתת למישהו 'שרוט' להרוס לי ולא רוצה בכלל לחשוב על נושאים מהסוג הזה! מנסה לחשוב עליה טוב לא יודעת כבר! אני משתגעת עם עצמי!!!! ברור לי שאני מנתקת איתה קשר (עד כמה שאפשר) מה אני כבר יכולה לעשות??? אני מפחדת לקבל ממנה הודעות! זה מגעיל אותי ומעלה לי הכל מחדש!:(((( לא יכולה עם ההרגשה הזאת!!!:(((( סליחה ותודה רבה רבה!

תשובה

שלום וברכה

תשלחי לה הודעה ברורה שאת דורשת ממנה להפסיק להטריד אותך ואם היא תמשיך להטריד אותך בעניינים אלו, תיאלצי לפנות אף לאמצעים לא נעימים שיכולים להסב לה נזק רב וחבל.

ה' יתן לך את הכוחות ואת העוז להמשיך לשמור על טהרתך בעז"ה.