אחיך אני יכול לכבד את אבי?

  • י"ט אלול התשע"ד

שאלה

אבא שלי ממש מבזה את אמא שלי אני נורא כועס עליו, כיצד אוכל לכבדו??

תשובה

שלום וברכה

יש לזכור שאין הכבוד לאב עקב מעלותיו או עקב מידותיו התרומיות אלא כי כך ציווה לנו הבורא יתברך שמו וזוהי הסיבה היחידה שאנו מכבדים את האב. על כן אף שהוא פוגע באימך והו א מצער אותך מאוד, אין זה פוטר אותך מכיבודו כפי ההלכה ללא שום הקלה.

כמובן שחשוב מאוד שתכסד את אימך ביותר ותראה לה שאתה אוהב אותה מאוד ומעריך אותה כדי לחזקה שלא תישבר מהתנהגות אביך, אבל אין כל מקום לפגוע באביך ולמעט בכבודו.