תפילה וברכות

אשכנזי המתפלל עם ספרדים

  • כ"א אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני אשכנזי המתפלל בבית כנסת של ספרדים ואני מתפלל עם סידור אשכנזי (נוסח ספרד) , בימי שני וחמישי התחנון הוא שונה בסידור האשכנזי, כיצד עלי לנהוג? האם לאמר רק את החלק של התחנון שמוסיפים בימי שני וחמישי לפי הסידור הספרדי כמנהג המקום או שעלי להמשיך ולאמר את התחנון מתוך הסידור האשכנזי? תודה, טל

תשובה

שלום וברכה

מאחר והם אומרים סליחות ומזכירים את השלוש עשרה מידות כמה פעמים, עדיף לומר את הנוסח שלהם כאשר אתה מתפלל במניין ספרדי.

בהצלחה,