שאל את הרב - כללי

זוג שמתחזק ואחד רוצה לחיות בחו"ל ואחת בארץ.מה אפשר לעשות?

  • כ"ד אלול התשע"ד

שאלה

שלום . בשנים האחרונות התחלתי להתחזק והשנה נרשמתי לאתר שבע ברכות של האתר. להפתעתי ,ראיתי בחור שאני מכירה מלפני כ- 4 וחצי שנים , ראיתי שהוא גם מתחזק והסיפור נראה לי כמו סימן גדול משמיים.הבחור עבר לפני כשנתיים לגור בדרום אפריקה לעבוד שם ומגיל 14 הוא שומר שבת. כשהגיע לשם חיפש בית כנסת להתפלל בו בשבת. עם הזמן הוא נפתח שם לדת והתקרב והתחזק מאוד ברוך השם.בתקופה הזו אני גם התחזקתי מאוד ,כששנינו בכלל לא חושבים האחד על השנייה ולא יודעים על התהליך אחד של השנייה. ראיתי אותו באתר והחלטתי לשלוח לו הודעה לשאול לשלומו ולשאול על התחזקותו ,מאוד עניין אותי .והוא היה מוצא חן בעיניי בעבר ועכשיו הרגשתי שזה מעין נס כזה ושאולי יש מה לבדוק בקשר אליו. דיברנו כחודש וחצי בטלפון כשאני כאן והוא בחו"ל והוא הגיע לארץ לפני כמה ימים. שנינו שומרי נגיעה ונפגשנו פעמיים .עוד אז בשיחות הטלפון עלתה לנו השאלה של מה נעשה בעניין המגורים והחיים פה או שם.אני לומדת לתואר ראשון ובעזרת השם אמורה להתחיל באוקטובר הקרוב בשנת תשע"ה את השנה השנייה.הוא עובד שם ומתחזק בתורה ומצליח ברוך השם בפרנסתו. מה אני אמורה לעשות? לא הייתי רוצה לוותר על לימודיי ולעבור לגור שם כשמשפחתי כאן גם. אני לא בטוחה שאהיה שלמה עם זה. והוא מאוד מחובר לקהילה שהוא נמצא בה ומתחזק בה בדרום אפריקה. הייתי שמחה להתייעץ על כך ולקבל עזרה בנושא.שבת שלום תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אם תוכלי להמשיך את הלימודים שם, נראה שבוודאי ראוי שתינשאי לו ותעברו לגור שם בשלב זה עד שה' ישיב אתכם בקרוב לארץ ישראל.