האם מותר למלצר בשבת? והאם זו עבודה צנועה?

  • כ"ה אלול התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, רציתי לדעת האם מותר לעבוד כמלצרית בשבת בבית מלון? אם כן, מהן הפעולות המותרות לעשות בשבת? איך מנהלים את קבלת הכסף? בנוסף, רציתי לשאול האם מלצרות נחשבת לעבודה מותרת לנשים? (כמובן כל עוד הבחורה מבצעת את תפקידה בלבד ללא כל דיבור מיותר...). תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

מותר לעבוד כמלצרית, אבל כמובן צריכות המלצריות לקיים את כל הלכות שבת, כולל הדלקת נרות, שמיעת קידוש כהלכה, ואכילת ג' סעודות בשבת.

את הפעולות האסורות והמותרות בשבת חייבים ללמוד לפני כן, כדאי לקחת איזה ספר עם סיכום כל ההלכות וכגון "קיצור הלכות שבת" להרב יעקב פוזן ולקראותו כולו.

הנה לינק לספר: https://books.google.co.il/books/about/%D7%A1%D7%A4%D7%A8_%D7%A7%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%A9%D7%91%D7%AA.html?id=yg9SnQEACAAJ&redir_esc=y

מלצרית היא עבודה מותרת לנשים כאשר נעשית רק בשביל קבוצת נשים.

כאשר מלצרית עובדת במקום מעורב או שהיא מגישה למשפחות, צריכים הדרכת רב ששמע את כל הפרטים של מקום העבודה שהוא ידריך איך ראוי לעשות על פי הלכות צניעות.

בברכה,

רב נחום