נשים

האם נשים מקבלות שכר על לימוד תורה?

  • כ"ה אלול התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום, מגיל קטן אני אוהבת ללמוד... ועד היום יוצא לי ללמוד הרבה תורה לפעמים רוב שעות היום.. (אני מורה לתנ"ך) ואף הולכת לשיעורי תורה או שומעת הרצאות... למיטב ידיעתי אין חיוב על נשים ללמוד תורה אך האם יש להן שכר על הלימוד עצמו??? (בעצם אני יכולה למשל לעשות דברים אחרים.... ולא יבואו אליי בשום טענה)... תודה

תשובה

שלום רב,

למרות שאישה פטורה מלימוד תורה, מכל מקום אם היא לומדת תורה יש לה שכר, אלא שהשכר לא שווה לשכר של איש שעוסק בתורה, כיוון שהאיש מצווה ועושה, והאישה אינה מצווה ועושה (שלחן ערוך יורה דעה סימן רמו סעיף ו).

ויש לדעת שגם הנשים חייבות ללמוד את הדינים השייכים להן כדי שידעו איך לקיים את המצוות שנוגעות אליהן (רמ"א יורה דעה סימן רמו סעיף ו. וע"ע מה שהביא בזה בספר הליכות עולם חלק ח' עמודים שפד-שפה. ולגבי האם נשים חייבות לחזור ולשנן את הדינים השייכים להן - יעויין בשו"ת מהרי"ל החדשות סימן מה, ובספר בתורתו יהגה חלק א' עמוד קפז הערה 10).

בברכה,

הלל מאירס