האם יש עניין להסתיר היריון?

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, הרבה אנשים מסתירים את ההיריון, רציתי לדעת:

1. האם יש לזה מקור בכתובים?

2. האם בכל אופן מותר לספר (גם אם יש מקור)?

3. האם זה תלוי באיזה שלב של ההיריון?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

1. יש הנוהגים שלא לספר על ההיריון, זאת לאור דברי חז"ל במסכת בבא מציעא (דף מב עמוד א) והשלחן ערוך אורח חיים (סימן רל סעיף ב) שאין הברכה מצויה אלא בדבר הסמוי מן העין (וע"ע ט"ז יורה דעה סימן קפה סק"ב, וש"ך שם סק"ה).

2. מותר לספר (וכן ראה בספר סגולות רבותינו עמוד 263 בתשובות הגר"ח קניבסקי שליט"א), אלא שיש נמנעים וכנ"ל (וכן ראה בהערה שם).

3.יש שמקפידים שלא לספר רק בתחילת ההיריון היות ואז זקוקים יותר לסיעתא דשמיא שהכל יעבור ללא תקלה (וע"ע בספר שערי הלכה ומנהג חלק אבן העזר עמודים לז-לח שאצל חסידי חב"ד ההוראה היא לא לספר עד שתיכנס לחודש החמישי, אולם כל הקפידא היא על פרסום אבל אפשר לספר לקרובים וידידים).

בברכה,

הלל מאירס