חברה והשקפה

בשר וטבעונות

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

רבים מהטבעונים טוענים שיש בתורה הרבה ערכים טבעוניים ושהרב קוק ורבנים נוספים היו טבעוניים ודיברו בעד זה. אני יודע שישנה התרה לאכול בשר בתורה, כמובן שבשר כשר ללא צער בעלי חיים. 1. איך התורה ורבנים מתייחסים לטבעונות? 2. האם ישנו בשר בימינו שנוצר ללא התעללות בבעלי חיים? אם כן אשמח לקבל פרטים על כך, שאוכל לאכול כשר כהלכה. 3. האם זו מצווה לאכול בשר בחגים ובקידוש ליל שבת? אם כן, מהי הראיה לכך? 4. האם אכילת בשר גורמת לבעיות בריאותיות? מצד אחד ישנם מחקרים שמראים שכן, מנגד אם אלוקים התיר לאדם לאכול בשר, ודאי שזה לא מזיק לבריאות האדם. 5. מתי הותר לאדם לאכול בשר? תודה רבה ושנה טובה!! (:

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הרב קוק לא היה טבעוני ולא צמחוני.

במגזין הידברות אנו מפרסמים כעת סדרה של שתי כתבות בנושא הצמחונות לפי היהדות, ובה תשובות לכל שאלותיך.
הכתבה תופיע בקרוב גם באתר, במגזין הידברות מס' 85 בקישור:

אשמח לקבל שאלות נוספות לאחר קריאת הכתבות.

בברכה, כתיבה וחתימה טובה,
דניאל בלס