האם מותר לחבר פלטה ביום טוב לכבוד שבת

  • כ"ח אלול התשע"ד

שאלה

שלום,יש לי כמה שאלות לשאול: א. יש לנו בבית גז שנדלק ונכבה ע"י כפתור שמסובבים אותו,לוחצים כלפי מטה ואז הגז נדלק ואין לנו אפשרות להשאיר דלוק. מה ניתן לעשות? ב.האם מותר לחבר פלטה ביום שישי בבוקר לכבוד שבת? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אסור להדליק את הגז על ידי הלחיצה מאחר ו\ה מדליק ניצוץ חדש שאסור בחג.

יש להדליק באאמצעות גפרור ולנתק את הגז מהחשמל לפני שבת.

כאשר רוצים שהגז יתכבה ניתן למלאות סיר מים שאינו רחב יותר מהלהבה עד למעלה ולבשל מים לצורך שתיה ולאחר שהמים יגלשו הגז ייכבה ואז לסובב את הגז אולם חובה לבשל את המים לצורך שימוש במים ולא לשם כיבוי הגז בלבד.

אסור לחבר את הפלטה בחג לצורך שבת.

יש להכין את הפלטה מלפני שהחג בשעון שבת שיידלק חצי שעה לפני כניסת השבת למשך חצי שעה, וכך זה יבער בימי החג רק לחצי שעה ולפני כניסת השבת תאריכי את הזיזים לפי הצורך.