תפילה וברכות

מי תיקן את הנוסח של מודה אני?

  • ג' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, מהו מקור הברכה הראשונה ביום: מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך? הברכה הזאת היא הברכה היחידה שלא מופיעה במסכת ברכות.

תשובה

שלום רב,

המקור הראשון שבו מופיע הנוסח של מודה אני לפניך וכו' הוא בספר סדר היום לרבי משה בן מכיר, ולא נודע מי חיברו, ואולי נתחבר על ידי אנשים יודעי ח"ן.

מקורות: כן כתב רבי שם טוב גאגין זצ"ל בספר כתר שם טוב חלק א' (עמוד א הערה א). וע"ע בספר שערי הלכה ומנהג חלק אורח חיים חלק א' (סימן א ד"ה ועפ"ז) ובספר הלכה ברורה חלק א' (סימן א בשער הציון סק"ז).

בברכה,

הלל מאירס