מדברים לשון הרע בעל כרחי, מה עושים?

  • ו' תשרי התשע"ה

שאלה

שלו' וברכה כבוד הרב אני משתדלת מאדד בלי נדר שלא לדבר לשוה"ר וב"ה מצליחה בד"כ. יש לי חברה לעבודה שמדברת לשוה"ר ורכילות לעיתים קרובות, אני לא משתפת איתה פעולה ומנסה להתעלם אך בכ"ז אני שומעת את הדברים. האם זו עבירה לשמוע אפילו אם אני מראה התעלמות? ומה אפשר לעשות כדי להפסיק את זה, אני פוחדת לפגוע בה אם אומר לה לשתוק... תודה ובתקוה להבנה

תשובה

שלום וברכה

מצווה להשתדל להעביר נושא ולא לתת לה לסיים את עניין הלשון הרע שהתחילה בו. כמו כן מצווה לומר לה שאין לך עניין במעשיאנשים אחרים ואת מבקשת שלא תשתף אותך בעניינים אלו. אין לחוש לפגיעה, את מצילה אותה מלהיות אחת מכת לשון הרע חלילה - דהיינו מי שרגילה לדבר לשון הרע בכל עת עונשה חמור מאוד עד שאמרו חז"ל שאינם רואים פני שכינה.

אם היא לא משועת בקולך וממשיכה לדבר ולספר, אסור לך להאמין לדבריה ולא לקבלם כאמת ואף לא כספק אמת.