חברה והשקפה

נשים- עולם הבא

  • ו' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב, שאלתי היא כזו, גברים לומדים בעולם הזה תורה וכאשר הם מגיעים לעולם הבא הם ממשיכים ללמוד תורה עם עוד צדיקים ונהנים מזיו השכינה. אני יודעת שאישה שתומכת בבעלה ללמוד תורה בעולם הזה אז יש לה את החלק שלו בלימוד לעולם הבא שלה. אך מה הנשים יעשו בעולם הבא? יהיו ישיבות לנשים? הרי האישה לא צוותה בעולם הזה על לימוד התורה. אז על מה היא תתענג? תודה רבה וגמר חתימה טובה!

תשובה

שלום וברכה

תתענג על זיו השכינה כגברים, יש לה חלק בקדושת התורה ובחיבור של התורה בדיוק כמו הגבר, אף שלא למדה תורה בפועל.