נסיעה ביום כיפור

  • ז' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, יש לי אבא בחו"ל שמתקרב לדת ומנסה לשמור מצוות. הוא אדם בודד בגיל 67. במשך כל החגים החלים בשנה הוא נוסע לחוג את הסעודות אצל רב דתי, (לא רפורמי או קונסרבטיבי) בארוע כללי של אנשים כמוהו או שאין להם איפה לחוג. תמיד אני מנסה למנוע ממנו לנסוע אך הוא לא רוצה להיות לבד וטוען שזה מה שהוא יכול לעשות וה' שמח בזה. יש לציין שמצבו הכלכלי קשה מאד, אין לו אפשרות לשלם על לינה ואין לו שום קרובים יהודים בסביבה שהוא יכול להתארח. השנה הוא מתכוון לנסוע ביום כיפור שחל בשבת ומאד כואב לי. האם לנסות לשכנע אותו לא לנסוע או שאולי בשבילו ובמצבו הרוחני ה' ישמח יותר אם הוא כן יסע. יש לציין שניסיתי קצת לדבר איתו אבל הוא טוען ששנה שעברה היה בבית ולכן היתה לו שנה קשה מאד בבריאות ובכסף והוא לא מוכן להפסיד לפחות נעילה. כמו כן לאדם מבוגר קשה לשנות הרגלים של שנים, ושנים הוא הולך לארועי החגים שהרב הזה מארגן (הרב הזה יודע שרוב האנשים שבאים, בסביבות ה 300+ באים ברכב) . תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מצווה שתעזור לו כלכלית שיוכל לשכור דירה בקירבת מקום ושלא יחלל את חג הקדוןש הזה.

בכל מקרה לא יתכן שהקב"ה כביכול ירצה שהאדם יחלל את החג הקדוש והנורא הזה לצורך תפילה בית הכנסת וכך לא שום חג אחר