נשים

האם מותר לאשה לדבר עם גבר

  • ז' תשרי התשע"ה

שאלה

האם אסור לדבר בכלל עם גברים? כמה זה גרוע?

תשובה

שלום וברכה

אין לדבר עם גברים שיחות ריעות כלל. מותר לדבר רק דברים עניינים ולצורך.

מה צורך לנו יותר מדברי המשנה מסכת אבות פרק א

ואל תרבה שיחה עם האשה ...מכאן אמרו חכמים כל זמן שאדם מרבה שיחה עם האשה גורם רעה לעצמו ובוטל מדברי תורה וסופו יורש גיהנום:

פירוש רבינו יונה על אבות פרק א משנה ה

ואל תרבה שיחה עם האשה - ששיחת הנשים מביאה לידי הרהור עבירה וביטול תורה

מכאן אמרו חכמים כל המרבה שיחה עם האשה גורם רעה לעצמו - כלומר גורם שהיצר מתגבר עליו שנקרא רע כדאמרי' גדול יצר הרע שבוראו קראו רע שנאמר [בראשית ח' כ"א] כי יצר לב האדם רע מנעוריו וזה האיש גורם הרע לעצמו שנתן לו מקום והזדמנה להדבק בגופו על ידי השיחה והפריץ על המדות יותר משאר בני אדם שפעמים יצר מתגבר עליהם אבל בשלא יעשו הם דבר גורם ולא הגרמת עצמן תפתח עליהם הרעה ובוטל מדברי תורה כי מחשבת התורה לא תכון לנגד עיניו בעוד לבו פונה אל האשה ולא לשיחתה כי הן שתי מחשבות שאין הלב סובלתן כאחד:
וסופו יורש גיהנם - שסוף בא לידי עבירה אחר אשר בשרירות לבו הולך ומרבה דברים על פנים (א"ה נראה להגיה במקום על פנים עם האשה עיין במדרש שמואל) יעשה חטא וירד שאולה וזהו שאמר שלמה ע"ה [קהלת ז' כ"ו] ומוצא אני מר ממות את האשה אשר היא מצודים וחרמים לבה אסורים ידיה. ר"ל כי המות יסירהו מן העולם מחיי עולם קטן. אבל האשה תאבד הנפש לעולמי עד הנה כי היא מר ממות אשר היא מצודים וחרמים האדם כיון שמביט באשה נלכד הוא ברשתה אשר היא מצודה ולא יכול להמלט ממנה כי האיש רואה אשר חשקה לבו ואינו רואה מה יהיה לו עליה באחרית הימים כמו שאמר הפייטן יונה פותה הולכת במדבר רואה את הבר ואינו רואה את המכבר וחרמים לבה כשהיא חושקת את האדם בלבה אפי' אם לא יחשוק אותה ומזלו הרע של זה האיש גרם שתחשק היא בו אסורים ידיה. שאם אחזה בידיה כבר לקוח הוא בבית האסורים ושוב אין לו תקנה טוב לפני האלהים ימלט ממנה וחוטא ילכד בה [קהלת ז' כ"ו] שהצדיקים הקדוש ברוך הוא שמרן ואין מזמן להם דבר אשר יוכלו להכשל בו אבל החוטא שאינו מתרחק מדרכים רעים ואין לבו שלם מזדמן אליו ענין כזה:

בהצלחה,