קושי במהלך הצום

  • ט' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, בימי כיפור יש לי קושי לצום, ואיני יודעת ממה הדבר נובע אך אני יודעת שביום רגיל אפילו, אם אני לא אוכלת בזמן ארוחת בוקר אני מתחילה לקבל בחילות נוראיות ואפילו להקיא. הדבר נפסק מיד עם אכילת משהו קטן - אפילו ביס שיש בבטן וההבדל בהרגשתי הוא עצום. בימי כיפור וצומות אחרים תמיד הייתי מקיאה, אך ביום כיפור האחרון הקאתי מספר פעמים וגם לאחר שכבר שברתי את הצום המשכתי להקיא, חום גופי ירד ושכבתי חולה במיטה. האם אפשרי בכדי שאצליח לעשות לפחות חלק מהמצווה, להקל על עצמי על ידי שבירת הצום מיד עם התחלת הבחילות באכילת משהו קטן (ביס) והמשך הצום כרגיל?

תשובה

שלום וברכה

תאכלי דבר שאינו כדרך אכילה כגון קוואקר לא מבושל או דבר דומה שאינו דרך אכילה כחתיכת לימון ללא סוכר או חתיכת תפוח אדמה לא מבושל ותאכלי פחות מכשיעור וכך לא תסבלי ולא תפרי את הצום.