מתי מסתיימים מנהגי אבלות בשנה מעוברת?

  • ט' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, גיסי נפטר בחור צעיר בן 41 נפטר מסרטן במותו הוא הותיר את אחותי 4 יתומים הוא נפטר כ"ח בכסלו תשע''ד הבנתי שהשנה הזו שהייתה שנה מעוברת מתי הם מסיימים את השנה חשון או בכסלו (חנוכה). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מנהגי שנת האבלות שיש על פטירת אב מסתיימים אחרי 12 חודשים, היינו בכ"ח בחשוון (שלחן ערוך יורה דעה סימן שצא סעיף ב).

2. את האזכרה יש לעשות בכ"ח בכסלו, ואם אפשר טוב לעשות עוד אזכרה בכ"ח בחשוון (עפ"י הרב עובדיה יוסף זצ"ל בספר חזון עובדיה אבלות חלק ג' עמוד רלא).

אלא שכיוון שהאזכרה חלה בימי חנוכה, יש להשתדל ברוב עוז ותעצומות שלא לבוא לידי הספד ובכי. ואם יש חשש שיבואו לידי הספד ובכי, יש להקדים את העלייה לקבר לפני חנוכה. ואת הסעודה והלימוד יעשו בחנוכה עצמו (ילקוט יוסף אבלות סימן מ סעיף כט).

בשורות טובות ישועות ונחמות,

הלל מאירס