שאל את הרב - כללי

נדר? רצוא ושוב

  • ט' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב , רציתי לשאול משהו בנוגע לנדר. בשנה האחרונה אחרי הצבא הרגשתי רצון עז לעשות שנת מדרשה וחיפשתי בכול מיני מקומות וגם דיברתי על זה עם חברות וממש הייתי בטוחה שאני יעשה, אך לבסוף לצערי זה לא מתאפשר מכול מיני סיבות האם זה נקרא נדר? אמנם לא אמרתי שאני נודרת שאני יעשה שנת מדרשה אבל אני מפחדת שזה נחשב כמו ושאני מאכזבת את ה' ... כי הייתי כול כך בתוך זה ולבסוף כלום! בזמן התיכון (חילוני) משהו כמו גיל 15 התחלתי תהליך של חזרה בתשובה ממש חזקה ... וזה לא היה קל בכלל וגם למשפחה לא היה קל עם השינוי אבל רציתי ללכת עד הסוף.. אבל זה לא היה קל וקצת התמתנתי.. ובצבא עוד יותר למרות שהייתי במסגרת דתית ובסוף הצבא הרגשתי שאני רוצה להתחזק .. אני מתחזקת ונופלת אלפי פעמים ... אני לא יודעת אם אני רוצה לקיים אורח חיים חרדי .. אבל אני יודעת שאני לא רוצה לחפף היהדות חשובה לי מאוד אני רוצה להיות רצינית אבל זה לא קל בכלל לבד.. מה אתה חושב? איך היית מציע לי לכפר על זה ? אני מתחזקת ונופלת ושוב ושוב . תודה רבה מראש אתם עוזרים ונותנים כ"כ הרבה תמיכה שיהיה גמר חתימה טובה !

תשובה

שלום וברכה

אציע שתשלחי מספר טלפון ובעז"ה נדון איתך על כל הנושאים ונשתדל מאוד לסייע לך לקבל החלטה מושכלת בעניין. ולהתחזק כרצונך הטוב.

אם זה לא מסתדר לך, נא לכתוב לי ונשתדל לסייע לך במייל.