למה חלב היוצא מבשר הפרה חלבית ולא בשרית

  • י"א תשרי התשע"ה

שאלה

חברי שואל איך יכול להיות שהחלב היוצא מעטיני הפרה הוא חלבי ולא בשרי? הרי החלב נוצר בגופה הבשרי של הפרה?

תשובה

לכבוד השואל,

מצינו כבר דבר כזה, שאין למשקה היוצא מן החי אותו דין כמו החי עצמו.

הדבורה היא טמאה -כלומר אסורה באכילה; אבל דבש היוצא מגופה טהורה, ומותרת באכילה (בכורות ז:).

כמו כן, בשר הבהמה יש לה דין "בשרי " מן התורה, והחלב היוצא ממנה נידון בנפרד כ"חלבי".

בברכה,

רב נחום