אמונה

שאלה באמונה על קיום מצוות

  • י"ז תשרי התשע"ה

שאלה

בתקופה האחרונה הלב לא מחובר עם עשיית המצוות . ואני לא מצליחה לחבר ביניהם מה עושים?

תשובה

לכבוד השואלת,

מה שצריכים לדעת שזהו תהליך טבעי: ישנם זמני עלייה שמרגישים מחוברים, וזמנים אחרים שלא מרגישים חיבור. ודבר זה מתחלף בחזרה בעזרת השם.

בינתיים ישנם כמה עצות מספר הישר המובאות בספר עלי שור (חלק א', שער א', פרק חמישי), וביניהם:

1. שיחדש משהו בסדר היום שלו. באופן טבעי, החידוש נותן לאדם חשק לב מחודשת למה שהוא עושה.

2. שישחזר לעצמו באופן שכלי למה הוא עושה את כל מה שהוא עושה. באופן טבעי, הבירור הטריה של הטעם שמאחרי מעשיו  נותן לאדם חשק לב מחודשת למה שהוא עושה.

3. יבדוק אם אין מפריע לו החוסר באיזה ענין גשמי, אשר יתכן שמשום כך נעתק הלב מן העשייה. וכגון, אם האדם נמצא בסביבה שמיעטו את כבודו או שנתבזה בה; או שנמצא בחברה שדברו עליו בזלזול או שעשה איזה טעות שנתגלתה וכדו'. או שאינו ישן מספיק או שאינו אוכל מספיק או שעובר מקום מגורים וכו'.

וכאשר יאתר את סיבת הירידה וחלישות הלב מן העשייה, אם היא אכן ניתן להסביר עקב סיבה גשמית, העצה היא לטפל בסיבה הגשמית (וכגון, שיקח זמן לנוח/ לאכול מספיק, שילך לסביבה של חברים שמעודדים אותו, וכו' ) ואז יוכל התקשרות לבו לחזור לאיתנו בעזרת השם.

בברכה

רב נחום