תפילה וברכות

האם חייבים לכוין בשם ה' אדון הכל היה הווה ויהיה

  • י"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב האם חייב בכל ברכה שאומרים עם שם ה' לכוון - אדון הכל היה הווה ויהיה ?

תשובה

שלום וברכה

אעתיק את דברי הילקוט יוסף

יש מי שאומר שיכול אדם להתנות בכל בוקר, שבכל פעם שיזכיר במשך היום שם ה', יהיה על פי הכוונה הנ''ל. ולכתחלה ראוי לכל אחד להתאמץ ולכוין בשמות הקודש בעת שמברך, ומתפלל, ובכל פעם שיזכיר שם ה' יכוין, ובפרט בקריאת שמע שחיובה מן התורה. ומכל מקום כיון שענין הכוונה לא נזכר בגמרא, אפשר שיש לסמוך על התנאי הנז', להתנות כן בתחלת היום על כל היום, שכל פעם שמזכיר שם ה' הוא מתכוין שהוא אדון הכל, היה הוה ויהיה. ובמשך היום יכוין בכל פעם רק כוונה כללית, שזהו שמו של רבון העולמים. ומכל מקום בקריאת שמע, ובברכה ראשונה של שמונה עשרה יכוין כפי הדין.

בהצלחה,