חברה והשקפה

חומריות ורוחניות

  • י"ט תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, אני וחברה שלי חוזרות בתשובה ב"ה. היא מגיעה מבית חילוני ובמצב ממוצע (לא עשירה ולא ענייה לפעמים אפילו תקופות של קושי כלכלי). בתחילת החזרה בתשובה היא הייתה מוכנה להתפשר על דברים קטנים בחיים ולגור במקום פשוט ולא בבית ששווה הרבה כסף וכ'ו.. עכשיו הדעה שלה השתנתה והיא חולמת לגור בבית יוקרתי וברמת חיים גבוהה. הכל כל כך חשוב לה כל החומר והגשמיות , ריצוף יפה כלים נאים (מאוד) וכד'ו. היא כמובן דתייה ואומרת "תמיד אני אשאר דתייה אבל דתייה מודרנית ואני אחיה חיים ברמה גבוהה". ממש ממש קשה לה ואפשר להגיד שאין דבר העומד בפני הרצון אבל אין לה רצון אפילו לשנות את הבקשות והדרישות שלה. למדנו פעם שאם אישה באה מבית של עשירים ומאיכות חיים גבוהה אז הבעל כלומר השידוך שלה יצטרך לתת לה את אותה רמת חיים שממנה היא מגיעה לפחות, אבל כאן זה שונה. היא באה מבית מאוד צנוע ופשוט רק שהיא רוצה לחיות אחרת. האם הדבר גרוע כל כך ? שהיא רוצה להכיר אדם מבוסס עד מאוד ולגור בבית יוקרתי ולנסוע ברכב מפואר וכ'ו למרות שהיא לא מגיעה מהמקום הזה בכלל ? סליחה על השאלה הארוכה ותודה על התשובה!

תשובה

שלום וברכה

זה לא גרוע, אין איסור לחיות בבית גדול ומפואר.

טעות גדולה לבחור בן זוג לפי כיסו, כאשר לומדים ומבינים את תכלית החיים בעולם הזה מבינים שאלו דברים שאין להם ערך לעומת בעל תלמיד חכם ירא שמיים וצדיק, חיים על פי הפסוק טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף אין תכלית ומטרה בהבלי העולם הזה וכל עיקר ההשקעה צריכה להיות רק בתכלית בחיי העולם הבא.