תורה ומדע

מה ההסבר לכך שהעור מתרכך במים?

  • י"ט תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב,

ברצוני להפנות את השאלה לרב דניאל בלס שליט"א. ברוב המקרים, כאשר כפות הידיים והרגליים נוגעים במים, למשך זמן מסוים, הם מתרככים ומקבלים צורה קצת שונה. מה זה אומר? האם יש לכך סיבה?

אם לא, אז נשמח לשמוע את דעתו החכמה של הרב בעניין. תודה מראש :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה, ותודה על שאלתך המעניינת.

החספוס הזה לא נגרם בגלל המים, כי עובדה שהוא לא מתרחש בכל העור, אלא רק באצבעות. מדובר בתופעה ביולוגית שהקב"ה עצמו טבע בעצמו, ולא במקרה.
אך מהי הסיבה לכך?
למדע אין תשובה חד משמעית בעניין. עם זאת, מדענים רבים טוענים שהסיבה לכך נועדה למנוע החלקה. כי ידיים שהן מחוספסות אוחזות בקלות רבה יותר בסלעים (נניח, ביציאתנו מהים), ואצבעות הרגליים שהן מחוספסות יותר נצמדות טוב יותר למשטחים רטובים, מאשר אם היו חלקות. הסבר נוסף הוא להקשות את העור בכדי לשמור עליו מפני פגיעה.

ייתכן שבעתיד נמצא תשובה חד משמעית לשאלה המעניינת, אך מה שבטוח הוא, שאפשר לראות שהכל עשה הקב"ה בחכמה.

בברכה,
דניאל בלס