איך לנהוג בסיום מסכת

  • י"ט תשרי התשע"ה

שאלה

נשארו לי כ-7 דפים לסיום מסכת, רציתי לשאול האם אני יכול לסיים את כל המסכת כולל העמוד האחרון ואז לעשות סיום מסכת עם סעודה ולשתף את אבא שלי ואחי בסיום בכך שאלמד אותם את הדף האחרון ? כי על מנת שאני אלמד אותם את הדף האחרון אני חייב ללמוד אותו וככה יוצא שכבר סיימתי את המסכת לבד ולא איתם. איתם אני פשוט חוזר עוד פעם על הדף האחרון אבל בפועל סיימתי מלפני כן.

תשובה

שלום וברכה

 זה אפשרי בהחלט, מ"מ נהוג שלא לומדים את החצי שורה אחרונה בפה אלא במחשבה וכך כאשר עושים את סעודת הסיום מסיימים בפועל את המסכת.