שאל את הרב - כללי

ראיתי משהו במקלחת

  • כ"ז תשרי התשע"ה

שאלה

אני בחרדה או לא יודע מה , מפחד ,  הייתי במקלחת , התקלחתי פתאום הייתה הפסקת חשמל , חושך מוחלט פתאום אני רואה אור על הקיר או מה זה היה אני לא יודע , עכשיו איך הגיוני אור ? כל המקלחת סגורה אין חלון אין כלום שיביא לאור חוץ מהמנורה אבל הפסקת חשמל , נכנסתי ללחץ , נשארתי הרגעתי במקלחת קצת את עצמי , עדיין ראיתי את האור הזה ניסיתי להתרכז לראות מה זה , פתאום ראיתי את האור ויש עליו פסים או לא יודע מה בקיצור משהו זז שם כזה ועכשיו מה יזוז שם אין סיכוי שזה השתקפות של איזה חפץ בחדר כי שום דבר לא זז אפילו אני לא זזתי ,  ישלי חתול בבית ואומרים שחתולים רואים דברים וגיסתי אמרה שהחתול כאילו היה בחדר שלהם וראה משהו והיה בשוק או משהו והתחיל להשתגע או משהו ,  ואני שם לב שאחיין שלי גם הוא בן פחות מחצי שנה לפעמים מסתכל על דברים ונשקע בהם , עכשיו זה לא דברים מעניינים זה סתם מקום שאין כלום התחלתי להיבהל , מה זה יכול להיות , ממה זה יכול להיות ואיך דווקא אני רואה את זה ,  דרך אגב עם זה חשוב התחלתי להתקרב בחודשים האחרונים לדת מניח תפילין כל יום , קורא קריאת שמע , הולך עם ציצית ,  הדבר היחידי שאני נופל בו הוא זרע לבטלה , אני לא אשקר אבל אתמול נפלתי בזרע לבטלה אומרים שזה מביא מזיקים יש מצב זה מזה ?  ועוד משהו מוזר החתול כל פעם נכנס לחדרים של ההורים שלי של האחים שלי שוכב על המיטה שלהם וכאלה , ומה שמוזר שלחדר שלי הוא לא נכנס , נכון שאני סוגר לפעמים את הדלת אבל יש פעמים שהיא פתוחה והוא לא נכנס ודווקא לחדרים של אחים שלי וההורים הוא נכנס, היה רק פעם אחת שהחתול נכנס לחדר שלי. ועוד משהו אין לנו גם מזוזות בחלק מהחדרים כי הן נפלו, עשינו שיפוצים לפני שנה ומשהו אחרי כמה חודשים הם נפלו ועד עכשיו לא החלפנו (כולל בחדר שלי ) זה מלחיץ אותי לא יודע איך אני ישן בלילה

תשובה

לכבוד השואל,

זה שאתה מתקרב ומתחזק בשמירת המצוות כהלכתן בודאי טוב בעיני האלוקים, ואין לך מה לפחד.

מה שכן כדאי בשבילך, היינו לטפל במזוזה לפחות בכניסה לחדריך, תקנה ותשים לך מזוזה כשרה, וזה יוסיף שמירה לחדר שלך.

ואולי עוד יותר מזה ראוי לך לטפל בענין ההוצאה לבטלה - הדרך הכי אמין בזה הוא מה שנמצא בקונטרס שאני שולח לך לינק אליו:

הנה הלינק:

https://www.haemet.net/downloads/books/brit_havraham.doc

ואסיים  בברכה שתזכה לעשות את העבודה ולהתעלות מעלה בקירבה להשם ולהרגיש תמיד את שמירתו,

רב נחום