תרומת איברים

  • כ"ט תשרי התשע"ה

שאלה

שלום במצורף לחידוש הרישיון קיבלתי ספח לאישור ושליחה למרכז אדי לגבי תרומת איברים במקרה מוות ח"ו . ויש גם אפשרות לאשר " בתנאי שאיש דת ...יאשר" ברצוני לדעת מהי דעת תורה לחתימה ולהצטרפות לאגודה זאת וכן למה נילחמים כ"כ בענין ניתוחי מתים בזמן שיש עידוד למודעות גבוהה לתרומת כליה ? למה לחי מותר? והיכן המקור בתורה ? ואם בחיים מצוה חיים אז מה עם הצלת חיים מהמת? תודה אבקש תשובה ברורה ומפורטת

תשובה

שלום וברכה

כבר מילתינו אמורה בעניין זה כמה וכמה פעמים ואכתוב כעת בקיצור.

בוודאי מותר ומצווה לתרום איברים בחיים. כמו כן אין כל איסור לקחת איברים ממת כדי להציל נפשות. אולם אסור להרוג בני אדם כדי להציל בני אדם אחרים ולכן אדם שעדיין לא מוגדר כמת הלכתית אסור לקחת ממנו את איביריו ולקצר את חייו אפילו ברגע אחד ועל כן אסור לקחת איברים מגוסס עד שהוא לא מת בוודאות גמורה. רגע המוות ההלכתי הוא שונה מרגע המוות שהרופאים רוצים להגדיר ועל כן לא ניתן לחתום על כרטיס אד"י אלא אם בוחרים ברב מסויים ירא שמיים וצדיק שרק הוא יוכל להכריע אם האדם בגדר חי או בגדר מת.