שאל את הרב - כללי

זרע בר קיימא

  • א' חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני עוברת מספר טיפולים והפריות ללא הצלחה. הטיפול האחרון שעברתי הייתי בטוחה שזה יצליח ובסוף היה אכזבה, איך אפשר להתמודד עם כאב הזה. אני יודעת שהכל משמיים ויש לי אמונה חזקה, אבל קשה לי כל חודש. תודה.

תשובה

לכבוד השואלת,

יהי רצון ש יברכך השם יתברך ביחד עם בעלך לזרע של קיימא בעזרת השם, בבוא הזמן הנכון.

ועצה אתן לך בינתיים, שאולי זה יעזור לקרב את הדברים בעזרת השם:

מקובל אצלינו שעצם הצפייה התמידי לדבר, דוחה (באופן רוחני) את התוצאה מלבוא (מקור: גמרא ברכות לב: וסנהדרין צז.).

כלומר, אל תצפי ותחשבי שאם אכן השם באמת שמע את תפילותיכם, אולי הולך להתגשם עתה בחודש הזה התוצאה שבקשת - כי הצפייה האינטנסיבית לעניית התפלה, דוחה את התוצאה מלבוא - ואפילו אם בשמים כבר הוחלט להעניק לכם את אותה התוצאה.

ולכן כדאי לך ולבעלך, להסיח את דעתכם מאותה בקשה, ולעסוק בשאר דברים ופרויקטים במשך היום, וכמו שכתוב בגמרא (שם בסנהדרין צז.): שבחינת הגאולה באה דוקא ע"י היסח הדעת.

תקחו איזה פרויקט של עשיית חסד בשכונתכם וכדו', שאת ובעלך יוכלו להשקיע את עצמכם בו, ובכך תוכלו להסיח את הדעת ממבוקשתכם. ובודאי שבינתיים תעשו את כל ההשתדלויות והטיפולים; אבל לאחר שסיימת אותם, תסיחי את דעתך מהם לגמרי ותחשבי בשאר היום אודות שאר דברים.

אני יודע שזה קל לומר וקשה לעשות; אבל נאמנים עלינו דברי הגמרא הקדושה שרק באופן כזה באה הגאולה. ולכן כדאי שתתאמצו.

ואסיים בברכה, שישמע שהשם יתברך את עתירותיכם, ויראה את שבירת לבכם ורצונכם הטוב לעבוד אותו יתברך להיות הורים לנשמה טובה מישראל, ושיהיה לכם הכח להסיח את דעתכם כעת לדברים אחרים, ושתזכו בעזרת השם לספר בישועת השם יתברך לעמו בשעה טובה ומוצלחת.

בברכה,

רב נחום