חגים ומועדי השנה

כיבוד הורים כשזה כרוך בחילול יום טוב

  • א' חשון התשע"ה

שאלה

שלום. ידוע שחייב לכבד את ההורים הרבה אבל אם יש משהו שהורה מבקש ממני לעשות או לסייע לו בשבת אסור. חג שומרים כמו שבת. האם גם חג אסור לי לחלל או לסייע להורים בחילול או שזה לא נחשב כי זה לא שבת? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

הכלל הוא, שלמרות שיש חובה לכבד אב ואם, מכל מקום אם הם מבקשים ממך לעשות איזה דבר שכרוך בו איסור כל שהוא ואפילו איסור דרבנן, אין לשמוע להם בשום אופן, ולכן תסביר להם בדרכי נועם שאין לך אפשרות לסייע להם בחילול החג.

מקורות: שלחן ערוך יורה דעה (סימן רמ סעיף טו).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס